Vrijwel iedereen maakt vandaag de dag gebruik van het internet. Daar hoort natuurlijk ook sociale media bij. Via verschillende sociale media kanalen komt een heleboel informatie over personen op het internet terecht. Op veel van deze sociale media platformen is er de optie dat alleen je vrienden op dat platform jouw persoonlijke informatie kunnen zien. Je kan op die manier precies uitkiezen wie jouw foto`s en berichten kan zien of lezen. Maar wat nou als een willekeurig persoon met slechte bedoelingen het ook kan lezen? Met sommige informatie kan een hoop schade ontstaan. Het enige wat zo’n persoon daarvoor nodig heeft, is je wachtwoord. Daarom en andere redenen is het cruciaal om een goed en sterk wachtwoord te hebben. Met de gratis Lastpass wachtwoordgenerator los je dit eenvoudig op. Lees verder om erachter te komen hoe jij ook je gegevens veilig kunt houden.

De Lastpass wachtwoordgenerator.

Een handig en gratis hulpmiddel om een sterk en uniek wachtwoord te krijgen is de wachtwoordgenerator van Lastpass. Deze wachtwoord generator is geheel gratis. Je kan er wachtwoorden genereren tot wel vijftig tekens lang.

  • Makkelijk uit te spreken wachtwoorden.

Voor gebruiksgemak kun je ook de optie kiezen om eenvoudig uit te spreken wachtwoorden te genereren. Wat dit doet, is ervoor zorgen dat alleen letters gebruikt worden, dus geen cijfers of andere tekens. Dit zorgt er natuurlijk wel weer voor dat je wachtwoord makkelijker te raden is.

Lastpass wachtwoordgenerator - eenvoudig uit te spreken
  • Makkelijk te lezen wachtwoorden.

Ook heb je de optie voor makkelijk te lezen wachtwoorden. Deze optie zorgt ervoor dat tekencombinaties als 1, i, l of o, O, 0 vermeden worden. Deze optie werkt, net als de vorige, prima. Het zorgt er niet voor dat er alleen bestaande woorden gebruikt worden, maar wel dat alle tekens goed te onderscheiden zijn.

Lastpass wachtwoordgenerator - makkelijk te lezen
  • Gebruik alle tekencombinaties voor een sterk password.

Tot slot heb je de optie om alle tekens te selecteren, dan worden alle tekens die je normaal gebruikt, dus letters, cijfers en bijvoorbeeld een @ gebruikt. Hiermee creëer je een sterk en uniek wachtwoord met de Lastpass wachtwoordgenerator.  Niet elk mogelijk teken, dus bijvoorbeeld een ß (ringel-S) komt niet voor in de wachtwoorden, net als vraagtekens, groter dan tekens en komma`s, maar dollartekens, procenten en sterretjes weer wel.

Lastpass wachtwoordgenerator - alle tekencombinaties
  • Extra sterk met kleine en grote letters.

Om het allemaal nog wat makkelijker en gebruiksvriendelijker te maken, heb je ook nog de opties om hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen onafhankelijk van elkaar uit te schakelen. Op deze manier zou je dus een wachtwoord kunnen krijgen die alleen uit cijfers of alleen uit kleine letters bestaat. Of juist een combinatie van dit alles om zo een zo sterk en moeilijk te kraken wachtwoord te genereren.

Lastpass wachtwoordgenerator
  • Makkelijk kopiëren en of zelf nog aanpassen.

Er zijn zelfs handige knoppen op de website, waarmee je het gegenereerde wachtwoord makkelijk kan kopiëren. Ook kan je erg makkelijk een nieuw wachtwoord genereren, door simpelweg op enter te drukken of op een makkelijk te klikken knop. Je kan ook makkelijk het aantal tekens waaruit het wachtwoord bestaat veranderen, door een balkje te slepen of in een vakje te typen.

lastpass wachtwoordgenerator en manager app

De Lastpass manager app.

Lastpass heeft ook de Lastpass manager app, waarmee je gratis toegang krijgt tot een handige password manager. Op deze wachtwoordmanager kan je wachtwoorden en inloggegevens opslaan en makkelijk terugvinden. En kun je hem eenvoudig op al je apparaten in sync gebruiken

Tips voor veilige en sterke wachtwoorden.

Als je op hun website een stukje naar beneden scrolt, staan er ook nog een aantal handige tips van professionals. Deze tips zijn de volgende.

1. Gebruik voor elke plek waarop je een wachtwoord invoert een uniek wachtwoord, dus gebruik niet op twee of meer plekken hetzelfde wachtwoord. Er wordt wel eens iets gehackt, waarmee men toegang krijgt tot de wachtwoorden op dat platform. Op deze manier houd je de schade beperkt.

2. Gebruik geen persoonlijke informatie in je wachtwoorden. Iemand die je naam, geboortedatum of iets dergelijks van je weet, kan op die manier heel makkelijk je wachtwoord kraken. Met Lastpass wachtwoordgenerator heb je dit probleem natuurlijk niet.

3. Gebruik genoeg tekens in je wachtwoord, want anders ga je geen veilig wachtwoord genereren. Gebruik daarom een wachtwoord van minimaal 12 tekens, maar voor echt veilige wachtwoorden moet je minstens 20 tekens gebruiken.

Lastpass wachtwoordgenerator heeft dus een aantal handige opties om een sterk en veilig wachtwoord te maken. Ook heeft het op de website een aantal handige tips van professionals. Van deze tips zijn hierboven een paar genoemd. De wachtwoordgenerator kan je vinden door op onderstaande knop te klikken.