Om optimaal gebruik te kunnen maken van een wachtwoordmanager zoals Lastpass. Moet deze naast een desktop app, ook apps voor tablets en smartphones hebben maar bovendien ook een browserextensie voor de bekende en meest gebruikte internetbrowsers zoals Lastpass voor Chrome en Firefox.

Lastpass zou niet een van de betere wachtwoordmanagement oplossingen zijn als deze niet een breed scala aan browserextensies zou ondersteunen. Bekijk hier onze uitgebreide Lastpass review met een totaal overzicht van alle functies, veiligheidsprotocollen en prijzen.

In deze blog gaan we kijken voor welke browsers er een lastpass extensie is. En leggen we uit hoe je de browser app kunt installeren bij twee van de meest gebruikte internetbrowsers. Oftewel, hoe installeer je de Lastpass Chrome extensie en de Lastpass Firefox extensie.

Tip! Ben je nog niet helemaal overtuigd tot het gebruik van een password manager? Lees dan dit artikel waarom je voor elke website een uniek wachtwoord moet genereren.

Welke lastpass browserextensies zijn er?

Lastpass bied een totaal pakket aan internetveiligheid oplossingen aan voor een groot aantal gebruikers. Daarmee heeft het bedrijf voor zo goed als alle browsers een extensie ontwikkeld waarmee je makkelijk je wachtwoorden kun beheren en genereren. Meer informatie over de gratis wachtwoord generator van Lastpass vind je hier.

Met elke browserextensie heb je de mogelijkheid om deze aan je account te koppelen en zo eenvoudig nieuwe wachtwoorden aan te maken. Die vervolgens in sync met je andere gekoppelde apparaten in de cloud worden bewaard. Je beschikt over snel inloggen met een klik en eventueel veilig en snel betalen wanneer je je betaalgegevens hebt gekoppeld binnen je Lastpass account.

Hieronder hebben we een lijst vermeld met alle Lastpass browserextensies.

  • Lastpass voor Google Chrome
  • Lastpass voor Firefox
  • Browserextensie voor Safari
  • Browserextensie Lastpass voor Microsoft Edge
  • Lastpass browser app voor Opera

Daarnaast wordt er verschil gemaakt tussen de verschillende platformen . besturingssystemen waar je deze op kunt downloaden en zijn er nog extra downloads beschikbaar zoals voor Android, Apple OSX, de Desktop varianten en bijvoorbeeld voor Linux gebruikers. Kortom iedereen ongeacht het besturingssysteem browser en apparaat dat hij of zei gebruikt. Kan Lastpass gebruiken.

Lastpass voor Chrome installeren.

Door bovenstaande knop te gebruiken kun je op basis van je besturingssysteem en browser de juiste extensie downloaden. Klik daar op de download knop voor jouw Google Chrome versie.

Vervolgens wordt je naar de Chrome webstore geleid waar je de browserextensie met een klik gratis kunt installeren. Dit geld ook voor alle Android gebruikers.

Lastpass Chrome installeren
1. Lastpass Chrome installeren
Lastpass Google Chrome extensie installeren
2. Lastpass Chrome toegang geven

Nadat Lastpass Chrome is geïnstalleerd kun je deze vanuit je browser openen en gebruiken. Nu hoef je alleen nog maar met je account in te loggen en heb je toegnag tot al je wachtwoorden en of kun je deze direct aanmaken en beheren. Heb je nog geen account? Via onderstaande knop kun je aan gratis account aanmaken.

Lastpass Firefox installeren en gebruiken.

Het installeren van Lastpass Firefox werkt in principe hetzelfde zoals hierboven uitgelegd voor Google Chrome. Ga naar de downloadpagina door bovenstaande knop te gebruiken. Klik daar op het tabblad voor jouw besturingssysteem en klik op de download knop. Lastpass zal direct als Firefox extensie worden geïnstalleerd nadat je hier toestemming voor hebt gegeven.

Lastpass browserextensie Firefox installeren
1. Lastpass voor Firefox installeren
Lastpass Firefox toestemming
2. Toevoegen aan Firefox extensies

Vanaf hier kun je eenvoudig in je browser al je online accounts en wachtwoorden managen en nieuwe genereren.

In fiete gelden de bovenstaande instructies voor alle browsers. Er zal niet veel verschil zijn tussen het installeren van de Lastpass browserextensie in andere internetbrowser en op andere platformen. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

**Hoewel je Lastpass gratis kunt downloaden en gebruiken zitten er limieten aan de gratis versie. Wanneer je gebruik maakt van de door ons gegeven links worden wij gecompenseerd zodra je een betaald abonnement bij Lastpass neemt.