Dashlane is een wachtwoordmanager die uw wachtwoorden en persoonlijke informatie bewaart en automatisch invult wanneer die vereist zijn. Dashlane kan ook zelf een zeer sterk paswoord voor uw genereren en kan de app notities en documenten versleutelen. Maar hoe veilig is Dashlane nu eigenlijk?

Dashlane wachtwoord App.

Dashlane kun je downloaden op je computer, tablet of smartphone. Met de Dashlane app kan je snel en makkelijk sterke paswoorden generen, je persoonlijke gegevens opslaan en notities beveiligen. Met de app op je smartphone kan je bovendien inloggen via gezichtsherkenning of met een vingerafdruk.

Hoe veilig is Dashlane? - Dashlane Dashboard

Hoe veilig is Dashlane?

Dashlane hacken is zo goed als onmogelijk. De makers gebruiken de beste encryptietechnieken die er bestaan om hun data te beveiligen. Ze huren ook zogenaamde ‘white-hat hackers’ in. Deze hackers proberen geen informatie of geld te stelen, maar ze worden door Dashlane betaald om hun systemen te kraken. Dit wordt ook wel ethisch hacken genoemd.

Ethisch hacken met ‘white-hat hackers’ en AWS servers.

De white-hat hackers werken samen met de ontwikkelaars van Dashlane om eventuele gaten in hun systeem te dichten. Dashlane maakt ook gebruik van AES-256 encryptie. Deze encryptiemethode is de sterkste die er bestaat en tot nu toe heeft niemand een bericht dat versleutelt is met AES-256 encryptie kunnen kraken. Dashlane maakt bovendien gebruik van AWS servers die 24 x 7 worden gemonitord door Amazon.

AWS servers van Amazon.

Uw gegevens staan overigens niet op één server maar verdeeld over meerdere verschillende servers waardoor het nog moeilijker wordt voor hackers om uw gegevens te stelen. Als een hacker op de één of andere manier toch de servers van Dashlane weet te  hacken dan is er nog altijd weinig dat ze zullen vinden. Op de servers staat niet uw wachtwoord, maar andere gebruikers informatie waar de hackers niet wijzer van zullen worden. De enige die je wachtwoord heeft ben je zelf. Hoe veilig Dashlane is, heb je voor een groot deel dus ook zelf in handen.

Dashlane whitepaper.

In de whitepaper van Dashlane kun je uitgebreide informatie vinden over hun beveiligingstechnieken. Wees wel gewaarschuwd de whitepaper staat vol met technische taal en is voor een leek of iemand die niet zoveel verstand heeft van internet beveiligingsprotocollen wat moeilijker te lezen

Wachtwoord voor Dashlane account

De enige zwakke schakel in het spel is het hoofdwachtwoord dat je hebt gebruikt voor je Dashlane account aan te maken. Je moet er voor zorgen dat je wachtwoord uniek en complex is zodat hackers die niet makkelijk kunnen kraken. Hier kun je lezen wat het belang van een sterk password is. Hiermee bepaal jij ook hoe veilig Dashlane is. Je mag je wachtwoord ook nooit doorvertellen aan iemand anders. Als iemand met slechte bedoelingen je wachtwoord heeft dan kan die in al jouw accounts! Om je Dashlane account nog meer te beschermen kun je tweestapsauthenticatie aanzetten. Daarvoor moet je een externe app gebruiken zoals Google Authenticator.

Hoe veilig is Dashlane - wachtwoordgenerator

Dashlane wachtwoordgenerator.

Net zoals de Lastpass wachtwoordgenerator heeft ook Dashlane een wachtwoord generator waarmee je gratis snel en makkelijk, unieke en sterke wachtwoorden kunt genereren. Door de lengte, en een combinatie van letters, cijfers en symbolen in of uit te schakelen kun je zelf bepalen hoe moeilijk een te genereren wachtwoord wordt. Logischerwijs is het zo dat hoe meer variatie hierin, hoe moeilijker het wachtwoord te kraken is voor hackers.

Andere password managers.

Dashlane is weliswaar niet de enige password manager. Er zijn nog andere wachtwoordmanagers met gelijkaardige functies zoals: Keeper, Lastpass, Roboform, Avast en nog een paar. Bekijk alle wachtwoordmanagers op onze homepage. Op Dashlane kun je wel een gratis account aanmaken, maar dan kun je maximaal 50 wachtwoorden beheren. Met een premium account van €3,33 per maand kan je de volledige functionaliteit van de Dashlane app gebruiken.

Een overgroot deel van de Dashlane reviews zijn lovend. De meeste mensen vinden Dashlane een zeer goede app, maar het is wel duurder in vergelijking met zijn concurrenten zoals 1Password en LastPass.

We kunnen dus besluiten dat je Dashlane account zeer beveiligd is omdat ze gebruik maken van AES-256 encryptie, AWS servers gebruiken en white-hat hackers inhuren. Het enige waar je wel voor moet oppassen is dat je een goed en sterk wachtwoord moet kiezen voor je Dashlane account. Als je absoluut zeker wil zijn dat niemand je account kan hacken moet je tweestapsauthenticatie inschakelen. Maar dit geldt voor vrijwel alle manager apps. Alles valt en staat tenslotte met een sterk en uniek wachtwoord.